BluesMotel

BluesMotel

BluesMotel speelt Chicago blues. De band onderscheidt zich door een eigenzinnig eigen repertoire, goed gekozen covers en een geweldige drive op het podium.

De ritmesectie wordt gevormd door oud-gedienden Frank van Tijn en Hans Wielaert. Zij leggen de basis voor de expressieve frontlinie van Micha Sprenger, Kevin de Harde en Tim Benniks.

De roots van de band liggen in 2007. In september 2010 bracht BluesMotel haar debuutalbum Built for Comfort uit. In oktober 2011 volgt het tweede album Bound To Drive You Crazy.

Chicago blues is blues in de stijl van o.a. Howlin’ Wolf, Muddy Waters, Little Walter, Elmore James en Freddie King. Het werk van deze artiesten geeft de band de inspiratie die nodig is op het podium en in de studio. BluesMotel laat zich echter niet helemaal in een hokje stoppen en laat regelmatig invloeden horen uit de jazz, funk en rock

De band heeft succesvol getourd in Engeland, Frankrijk en Duitsland en speelt wekelijks op verschillende locaties in heel Nederland. Het succes van de eerste cd had onder andere optredens op het prestigieuze Culemborg Blues Festival tot gevolg. De tweede cd bracht onder andere aanvragen voor Blues in Wijk, het Highlands Festival en Paasblues. Op het moment is de band bezig met het schrijven van materiaal voor een derde album.