Mojo Man

Mojo Man

‘Got my mojo working! I’ve got my mojo working!’ 1957. Muddy Waters zingt de longen uit zijn lijf. De nieuwe, opwindende beat overvalt Amerika in razendsnel tempo. Een jaar later gaat ook Europa plat. Festivals staan in lichterlaaie. Jim Morrison stookt begin jaren zeventig het vuur nog hoger op. ‘Mister Mojo Risin….’, kreunt hij tijdens zijn stroperstocht door het hart van Los Angeles. De woeste aantrekkingskracht van de  “Mojo Man” .

 

Rondhangen, kilometers vreten, ontdekken en spelen. Het leven van een muzikant. Een bandje beginnen, een bandje eindigen, maar toch weer doorpakken. Muzikanten moeten nu eenmaal creëren en spelen. Altijd op zoek naar de chemie van het moment. De opwinding van de muziek, het ’grooven’ tot in de late uurtjes, de wil om tot het uiterste te gaan en de boel op te zwepen. In 2013  komt een uniek gezelschap samen.

 

De basis voor Mojo Man wordt gelegd door tenorsaxofonist Reinier Zervaas en zanger/gitarist Marcel Duprix. Beiden ervaren muzikanten en altijd op zoek naar ‘die speciale klik’. Plannen en ideeën ten overvloede. ‘Het moet groots en swingend’ vinden ze.  De eerste stappen worden gezet. Materiaal schrijven voor een opzwepende nieuwe band. Al snel maken drummer Rick van der Vlist, bassist John Aponno en gitarist Theo van Niel de band compleet. Bijna compleet.

 

Maar het moet groter. De honger naar iets speciaals is groot. Geen toetsen. Nee. Meer blazers! Drie, vier! Uiteindelijk worden het maar liefst vijf blazers! Met arrangeur Joost van Gastel aan boord ontstaat een unieke en kleurrijke sound en komt het negenkoppig ‘music monster’ tot leven. Geen gemakkelijke opgave. Maar waar Reinier en Marcel naar zochten en het harde werken werpt uiteindelijk zijn vruchten af. De chemie is daar. De puzzelstukjes vallen op zijn plaats wat resulteert in een puur, ongepolijst recht-voor-zijn-raap collectief.  Rhythm & Blues, Blues, Rock , Koperwerk, Ritme en Vuurwerk tot in de late uurtjes!