Krant Artikelen

Batavia haven Blues festival blijkt succes (flevopost)

Lelystad - 'Waanzinnig gezellig en geweldige muziek.' Het Bluesfestival Bataviahaven dat dit weekend in De Cantine werd gehouden, mag zonder meer een succes worden genoemd.
'Een traditie waardig', aldus fotograaf Wierd Massink, een groot bluesliefhebber. Rick van Gerven twitterde enthousiast: 'Uitzinnig dansend publiek! Top blues in Lelystad afgelopen weekend'. 
Zaterdag en zondag vond de tweede editie plaats van het festival, voor het eerst verspreid over twee dagen. Zaterdag leverde dat een enorme drukte op, met Barrelhouse en Southside Bluesrevue.
Zondag zat er iets meer loop in het publiek, waardoor het af en toe iets minder druk was. Maar ook toen, met optredens van Bluesmotel, Buzznix,  Ruben Hoeke Band en the Veldman Brothers was de sfeer geweldig en de muziek van een hoogstaand niveau. En met de spetterende afsluiter, de jamsessie met Boris van der Lek, mag rustig worden gezegd dat Lelystad dit weekend het episch centrum van bluesminnend Lelystad was.
In april geeft eigenaar Hans Bakker van De Cantine een vervolg aan het bluesspektakel. Dan treedt de legendarische band Livin' Blues er op.