Ruben Hoeke Band

Ruben Hoeke Band

Gitarist / componist Ruben Hoeke is een gevestigde naam in de Nederlandse blues, pop en rock wereld. De gitarist deelde sinds zijn 1e optreden in 1992 het podium met vele nationale -en internationale topmuzikanten en speelde, buiten Nederland, op diverse festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland en Curaçao. Sinds 2004 koerst hij zijn eigen weg. Je kunt hem plaatsen in het rijtje gitaristen die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild.

 

Naast het fulltime muzikantschap schrijft Ruben voor toonaangevende muziekbladen zoals Music Maker en Gitaar Plus. Hij deed interviews met o.a. Slash, BB King, Johnny Winter, Jools Holland, Randy Newman, Buddy Guy, John Mayall en Sam Brown, presenteerde het radio programma ‘Live & Puur’, geeft gitaar workshops, produceert cd’s en wordt dikwijls ingezet als studio/sessie muzikant. Ook is Ruben vennoot van MZM Productions, waarvoor hij festivals organiseert en de boekingen voor de RHB verzorgt. Door de jaren heen speelde hij in diverse bands zoals Skelter, Kenneth Harder, Roberto Jacketti & the Scooters en The Scene, organiseerde sessies en bracht cd’s in verschillende muzikale stijlen uit. Begin 2004 richt hij zijn eigen band op.

 

In 2006 verschijnt van de Ruben Hoeke Band het debuut album ‘SUGAR’ (Tour de France Plaat / Best verkochte R&B cd 2006).

 

Twee jaar later wordt Ruben door Nederlandse collega muzikanten verkozen als ‘Nederlandse Beste Gitarist’ en ontvangt tevens een officiële oorkonde wegens zijn ‘grote bekwaamheid als gitarist’. In 2010 verschijnt het bekroonde album ‘COEXIST’ en speelt hij samen met Jan Akkerman (Focus) en Gary Moore in een uitverkochte Heineken Music Hall. Op beide RHB albums geven diverse Nederlandse topmuzikanten acte de présence. Rond de zomer van 2011 wordt een samenwerking met gitarist Mick Taylor vroegtijdig afgeblazen wanneer Taylor wordt verzocht zich opnieuw bij The Rolling Stones te voegen.

 

Op 23 maart jl. is het nieuwe album LOADED gepresenteerd in een volledig uitverkocht Paradiso te Amsterdam. Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB in 2013 en 2014 weer ten strijde met een repertoire vol Soul, vette Rock, Pop, zompige Boogie en stampende R&B!