Southside Blues Revue 2016

Southside Blues Revue 2016

Revue band volgens Amerikaans principe

Southside Blues Revue speelt naast covers in toenemende mate ook meer eigen materiaal. De strak in het pak gestoken ritmesectie wordt gevormd door drummer Ruud Spetter en bassist Mark Harmsma. Dit stevige fundament geeft pianist Pim Spetter en gitarist Armando Jansen de basis waar zij hun spel verder op kunnen bouwen. Zanger Jay Bodean beschikt over een stem die perfect past bij de stevige soul, funk en blues die worden gebracht. Rauw, soulvol en diep.

Ruime podium ervaring

De band heeft jarenlang een van Nederlands grootste blues helden begeleid: Met Magic Frankie stond de band op het hoofdpodium van grote festivals als Big Rivers (Dordrecht), Drijf-in Blues (Giethoorn) en Texel Blues. De debuut dubbel-cd ‘Good Times’ (2007), waar o.a. wijlen Duke Danger (USA), Magic Frankie en Dicky Greenwood aan meewerkten, werd live op NTR (NPS) Radio 6 gepresenteerd.

Lovende recensies

In maart 2009 werd de band met zangeressen en blazers tot een 9-koppige formatie uitgebreid voor een tour langs de grote festivals. Met gastoptredens van de Nederlandse Robbert Fossen (finalist van de 2013 International Blues Challenge in Memphis) en Amerikaanse zangeres Melvia ‘Chick’ Rodgers (Memphis, Tennessee). De als promo CD uitgegeven live-opname van een van die optredens - ‘An evening with the blues’ (Tiel) – kreeg lovende recensies.

Een dijk van een stem

De band heeft de ambitie om structureel aan een eigen repertoire te werken. Daarom gaat de band sinds 2011 verder met een nieuwe zanger: Jay Bodean, ‘in business’ sinds halverwege de jaren ’70 en meest bekend als oprichter van de Nederlandse hardrockband Bodine. Zijn hart ligt bij rock, soul en blues. Hij is gezegend met een mooi bluesy geluid. Jay is een begenadigd zanger; daarnaast schrijft hij teksten en - samen met de band - eigen nummers. De band zal in 2014 een album opnemen met overwegend eigen repertoire. Voor grote optredens wordt de band regelmatig uitgebreid met een blazerssectie, waarmee het repertoire van blues met soul-, funk- en rock&roll-invloeden nog toegankelijker wordt gemaakt.

RECENSIES

“Dit geloof je toch niet?! Het is gewoon een Nederlander!” - DJ Alfred Lagarde over Jay Bodean

“Deze cd bewijst dat zij een prima outfit zijn als begeleiders van anderen, maar ook zelfstandig staan zij hun mannetje.” - 2009 Barnowl Blues over “An Evening With…”

“Dit is voor mij nog steeds het hoogtepunt van 2009!” - 2009 The Bluesmen (bluesmen.net) over “An Evening With…”

“Het duurde niet lang of iedereen stond te dansen en springen, wat weer zijn weerslag had op de band, die er nu echt een feestje van maakte.” - 2013 Bluesfestival Haastrecht

“Na een vliegende start met ‘Before You Accuse Me’ zat de stemming er gelijk goed in.” - 2013 Ton Kok op bluesforum, optreden l ‘Esprit, Rotterdam

“Gegarandeerd wéér ’n feest met deze absoluut geweldige showband!!” - 2014 The Shack, Oude Meer