The Bluesbones

The Bluesbones

De BluesBones uit Vlaanderen hebben in de korte tijd dat ze bestaan al een behoorlijke staat van dienst, zoals de publieksprijs bij de Belgische Blueschallenge 2012. De groep beschikt over twee straffe gitaristen, Andy Aerts en Stef Paglia, en zanger Nico de Kock met een voor dit genre geknipt krachtig, schuurpapieren stemgeluid.

Inmiddels één jaar verder, kan worden geconcludeerd dat de band in een razend tempo de Nederlandse en in iets minder mate de Belgische blues-scene aan het veroveren is. Leerdam Blues Festival, Zoetermeer Blues Festival, Breda Jazz Festival, Brielle Blues, Enschede Blues Night en Giethoorn Drijf-in Blues Festival kunnen als eerste belangrijke wapenfeiten worden gezien. Ook het optreden in april 2013 in De Bosuil te Weert mag niet onvermeld blijven. Immers, dit optreden is in zijn geheel opgenomen, en het resultaat ervan is terug te vinden op de cd en dvd 'Live at De Bosuil'.

Passie, gevoel, en een enorme 'liefde' voor The Blues. Zomaar een paar kenmerken die van toepassing zijn op The BluesBones. Hun invloeden zijn niet op de vingers van één hand te tellen. Men hoort Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa... Blues-rock met de nadruk op BLUES.

Dat hun muziek aanslaat bij een groot publiek, zal geen vraagtekens oproepen. Met een uitgekiende mix van vooral eigen (sterke!) nummers en de betere covers weten ze een vonk over te brengen.

Ze zijn gedraaid in Nederland en België op verschillende radiozenders, zoals Triple R radio, Blues Moose radio, Bluestown Raalte (daar cd van de week), Bealestreet Radio (cd van de week), W.O.S radio NL, Bluezy NL (cd van de maand) enzovoort.

The BluesBones hebben slechts één doel: to play blues that gets to your bones. Overtuig jezelf en geniet!